Recette: Délicieux °Piperade°

°Piperade°. Cut a small X into bottom of each tomato. Drain, rinse with cool water and peel off skin with your fingers. Roughly chop tomatoes and set aside.

°Piperade° Add tomatoes, garlic, basil and season to. Preheat broiler with the rack in the upper position. Cut off tops and bottoms of peppers; discard. Vous pouvez cuisiner °Piperade° utilisant 10 Ingrédients et 4 instructions. Voici comment vous réalisez ça.

ingrédients de la recette °Piperade°

  1. Préparer 300 g of tomates concassées.
  2. C'est 1 of poivron rouge.
  3. Préparer 1 of poivron vert.
  4. Préparer 1 of poivron jaune.
  5. Vous avez besoin 1 of oignon.
  6. C'est 2 gousses of d'ail.
  7. C'est of Piment d'espelette.
  8. C'est of Thym.
  9. Vous avez besoin of Sel et poivre.
  10. C'est of Huile d'olive.

Slice side of each pepper to open, and spread to flatten. Remove and discard ribs and seeds. Rub peppers with oil, and flatten as much as possible. Place on sheet, skin side up.

°Piperade° pas à pas de recette

  1. Laver les poivrons les couper en deux enlever les membranes et les graines et les couper en lamelles puis en petits dés.
  2. Peler et hacher l'ail et l'oignon faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une sauteuse y faire revenir l'ail et l'oignon pendant 2/3 minutes puis ajouter les dés de poivrons. faire cuire à feu moyen en mélangeant régulièrement pendant 10 minutes.
  3. Ajouter les tomates concassées mélanger assaisonner avec du sel du poivre du thym et du piment d'Espelette.
  4. Baisser le feu et laisser mijoter au moins 20 minutes en mélangeant régulièrement, vérifier l'assaisonnement avant de servir.

Piperade (Gascon and French) or Piperrada (Basque and Spanish), from piper (pepper in Gascon and in Basque), is a typical Basque dish prepared with onion, green peppers, and tomatoes sautéd and flavoured with red Espelette pepper. The colours coincidentally reflect the colours of the Basque flag (red, green and white). It may be served as a main course or as a side dish. Piperade is a traditional dish from the region of French Basque Country, consisting of tomatoes, onions, green peppers, and Espelette pepper, while garlic, ham, and eggs are often added to the dish to enhance its flavors. This recipe uses a small amount of granulated sugar mellow out the sharp tang of the tomatoes and peppers.

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