Recette: Appétissant Le pot au feu

Le pot au feu. Pot-au-feu (/ ˌ p ɒ t oʊ ˈ f ɜːr /; French: [pɔt‿o fø] (); "pot on the fire") is a French beef stew. According to the chef Raymond Blanc, pot-au-feu is "the quintessence of French family cuisine; it is the most celebrated dish in France and considered a national dish. It honours the tables of the rich and poor alike." It is a typical dish served for Christmas.

Le pot au feu Transfer roast to a large bowl and cover. When it is a pot au feu! This classic French comfort dish is stewed meats with vegetables, but the difference is the dish can be served in at least two if not three ways: The marrow is removed from the bone and spread on toast as a starter, the broth is served as a soup, and the meat is plated with the vegetables. Vous pouvez cuisiner Le pot au feu utilisant 10 Ingrédients et 9 instructions. Voici comment vous réalisez ça.

ingrédients de la recette Le pot au feu

  1. Vous avez besoin 600 g of boeuf pour pot au feu.
  2. C'est 5 of poireaux.
  3. Préparer 3 of carottes.
  4. Vous avez besoin 8 of pommes de terre.
  5. Vous avez besoin 2 of oignons.
  6. Vous avez besoin 1 of bouquet garni.
  7. C'est 1 of clou de girofle.
  8. Vous avez besoin of Gros sel.
  9. Préparer of Poivre noir.
  10. Préparer 1/2 of cube de bouillon de boeuf.

Remove from heat; let cool to room temperature. Pot au Feu is French for "pot on the fire". In other words, a stew or stock pot which is left cooking over the fire. In previous times, it may simply have been a cooking pot which was left over the fire, into which was thrown whatever food and scraps happened to be available.

Le pot au feu petit à petit de recette

  1. Laver et couper les légumes : les carottes en grosse tranche (~1cm), les pommes de terres en gros cube, les poireaux en tranche (~3cm), les oignons en 2, l'ail aussi en 2..
  2. Préparer la viande : la dénerver si nécessaire, enlever les excédents de gras. Puis couper en cubes de taille équivalente aux pommes de terre.
  3. Dans une cocotte froide (en fonte, c'est meilleur), déposer les morceaux de boeuf et les recouvrir completement d'eau. Porter à ébullition.
  4. Enlever l'écume jusqu'à ne plus en avoir. Poivrer, saler (goûtez le bouillon pour bien équilibrer l'assaisonnement)..
  5. Régler a feu moyen. Il faut que le bouillon fremisse. Vérifier régulièrement le temps de stabiliser le frémissement..
  6. Ajouter les oignons, l'ail, le bouquet garni, le clou de girofle. Couvrir et laisser mijoter environ 1h.
  7. Rajouter carottes et poireaux. Veiller à ce que tout soit recouvert de bouillon. Vérifier l'assaisonnement et rectifier au besoin. Couvrir et laisser mijoter encore 1h environ..
  8. Rajouter les pommes de terre et le bouillon de boeuf. Ici encore, vérifier l'assaisonnement, mais une fois seulement que le bouillon se soit dissous. Rectifier au besoin. Couvrir et laisser mijoter 40min.
  9. C'est prêt !.

Often the meat was either scraps, or relatively poor cuts which needed a long time to cook in order to be tender. Bring to a boil over high heat, then reduce the heat to low, cover partially and simmer, skimming occasionally, until the rump roast is very tender, about. Pot au feu, literally meaning "pot on the fire," is a French beef stew made with meat, potatoes, carrots, and any other vegetables you can get your hands on. It's uncomplicated and incredibly satisfying, making it a revered dish in France. Traditionally, pot au feu was a dish for the poor.

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